Home
Raadsinformatiesysteem Drechtraad

Zoeken in het RIS

Vergaderingen, bestuurlijke dossiers en documenten

Uitleg


Welkom in het Raadsinformatiesysteem (RIS) Drechtraad

In dit portaal ziet u als bezoeker in één oogopslag wat er aan nieuwe stukken, nieuwtjes, agenda’s en uitnodigingen openbaar gemaakt is. Met de uitgebreide en gebruiksvriendelijke zoekfunctie vindt u door u gezochte dossiers, documenten, informatie over de Drechtstedendinsdag, de Drechtraad en ander bijeenkomsten.

Zoeken in het RIS
Snel zoeken
De meest eenvoudige manier om te zoeken in het RIS is op trefwoord. U krijgt dan gegarandeerd alle documenten waar het door u ingegeven woord in voorkomt; zowel in de titel als in de inhoud van het document. Dit betekent echter wel, dat er heel wat zoekresultaten in uw scherm kunnen verschijnen. Hier geldt: hoe specifieker de zoekterm, des te sneller u uw gezochte document vindt.

Door de optie ‘diepgaand zoeken’ aan te vinken, wordt de database nog diepgaander afgezocht. Let op: dit kan het zoeken wat vertragen. Dit werkt nog niet optimaal, omdat we per 1 januari 2014 overgegaan zijn van de website Drechtraad naar het RIS-Drechtraad. Gaandeweg zal deze functie worden opgebouwd. Via 'archief t/m 2013' kunt u alle vergadering en het archief raadplegen van voor januari 2014.

Geavanceerd zoeken
Voor deze optie kiest u, als u specifieke informatie heeft over het document waar u naar op zoek bent. Wellicht weet u al dat het bijvoorbeeld om een raadsinformatiebrief gaat. Of gaat het u om een motie uit een bepaalde vergadering. U geeft het trefwoord in en selecteert daarnaast één of meer opties in de verschillende velden.

Let op: u hoeft niet alle velden in te vullen; alleen de velden waar u informatie over heeft.

Vergaderingen
Wilt u de stukken van een bepaalde vergadering opvragen of de agenda inzien? U selecteert het soort vergadering en kunt kiezen om het jaartal en maand in te geven. Vervolgens krijgt u een overzicht van de vergaderingen die aan uw zoekcriteria voldoen. In de agenda van deze vergadering ziet u onderstreepte stukken tekst. Dit zijn hyperlinks naar achterliggende documenten. Door er op te klikken opent u het document.

Besluiten, moties en toezeggingen
Als u een specifiek besluit, amendement, motie of toezegging zoekt, dan vult u een zoekterm in. U hoeft de extra velden, zoals de status van de motie, of de datum, niet in te voeren. Hiermee vergroot u echter wel de kans dat u direct het document vindt dat u zoekt. Dit werkt nog niet optimaal, omdat we per 1 januari 2014 overgegaan zijn van de website Drechtraad naar het RIS-Drechtraad. Gaandeweg zal deze functie worden opgebouwd. Via 'archief t/m 2013' kunt u alle vergadering en het archief raadplegen van voor januari 2014.

Via Drechtraad vindt u informatie over 'hoe de Drechtraad werkt', 'ledeninformatie', 'medewerkers en gegevens regiogriffie', 'verordeningen' en 'downloads'.

Via Verordeningen vindt u documenten zoals het Reglement van Orde voor de Drechtraad, de Gemeenschappelijke regeling Drechtsteden, Protocol werkwijze Auditcommissie.

Via Downloads vindt u in Word voorbeelden van een motie, een amendement, een formulier voor het indienen vragen ex artikel 36, formulier indienen technische vragen.

Via Organen krijgt u een overzicht krijgen van de verschillende organen, zoals Agendacommissie, Auditcommissie, Presidium en Voorzitterspool. Klikt u op één van de items, dan volgen de specifieke gegevens van dat orgaan.

Via Archief tot en met 2013 kunt u alle vergaderingen en raadsdossiers raadplegen van voor januari 2014.


Actueel
Op de homepage van het RIS-portaal heeft u direct een overzicht van de laatste stukken, nieuwtjes en agenda’s.

Wilt u alleen het laatste nieuws zien van een bepaalde pijler, of over bepaalde items? Met de Nieuwsfilter midden boven aan de pagina klikt u op de onderwerpen die u wilt uitzetten. Standaard staan dus alle onderwerpen aangevinkt.

Kalender
In de kalender aan de rechterkant van de pagina vindt u op datum een overzicht van alle vergaderingen en bijeenkomsten van de Drechtraad, Drechtstedendinsdagen en andere bijeenkomsten. Als een datum dikgedrukt is, betekent dit dat er die dag een activiteit gepland is. De huidige maand is afgebeeld. Wilt u in een andere maand zoeken? Klik dan op de pijltjes rechts van de maand naar links of rechts.

In het blok boven de kalender wordt vermeld welke activiteit er vandaag op de agenda staat. Gaat het om een vergadering, dan komt u door op de link te klikken direct in de agenda van deze vergadering terecht. Bij uitnodigingen en evenementen verschijnt er een popup met uitgebreide informatie. Hierin kan ook een link zijn opgenomen naar extra documenten of een website.

Is er die dag geen activiteit gepland, dan blijft dit blok leeg.

Agenda’s en besluiten
Via de links in dit blok komt u direct in de agenda van de door u gekozen vergadering terecht. Klikt u vervolgens op de onderstreepte tekst, dan komt u in het overzicht van de bijbehorende stukken.

Ingekomen stukken
Via de link in dit blok komt u terecht in de lijst met ingekomen stukken voor de eerstkomende Drechtraadsvergadering. Klikt u vervolgens op de onderstreepte tekst, dan komt bij het document terecht.